Första inlägget!

Jag är inte så mycket av en bloggande människa men nu kände jag att det var dags. 
Min blogg kommer att fungera som en dagbok där jag kan skriva av mig om min resa mot ett lättare liv. 
Om någon har någopn nytta av det som skrivs här är det såklart bara ett plus! :) 
 
För två veckor sedan var jag hos VC och fick skickat en remiss för GBP operation skickad. Jag satt tidigare i veckan och ringde sjukhuset dit remissen skulle ha skickats men den hade inte kommit fram. Fick även reda på att det inte alls var dit remissen skulle skickas! Så fick ringt min VC och be dem skicka min remiss till rätt ställe. 
Jag tappade dock förtroendet för dem lite så jag valde även att skriva en egenremiss och skicka in. Har förstått att det oftast går fortare då!
 
Tankarna snurrar lite. Jag tycker det är toppen att egenremisser finns men tycker att det faktiskt är konstigt att det inte går fortare att få en remiss skickad av läkare då den borde väga mer eftersom en läkare ändå anser att man ska ha en remiss. 
 
Många runt om en tycker att en tjockis som jag bara ska ta tag i det. Att man ska röra sig mer, äta mindre och ja bara fixa problemet själv. Men har man som jag kämpat i flera omgångar och allt bara slutar med att man går upp ännu mer i vikt tappar man fort hoppet. Jag har testad LCHF, Viktväktarnas recept, gått kostkurser, tränat med personligtränare och varit hos dietistsköterska och pratat. Jag är väldigt aktiv i perioder och tränar då 5 gånger i veckan och äter bra, då går jag ner cirka 8 kilo och sedan stannar det av, oavsett ansträgningar. 
Har man då som jag, över 50 kilos övervikt och går enbart ner 8 av dem trots att man kämpar som ett djur. Ja då försvinner snart motivationen. 
 
Många tror att en operation är en lätt väg att gå.  Men så tänker jag absolut inte! Jag ser det som ett verktyg som kommer hjälpa mig att äta bättre, mindre och tänka på vad jag får i mig. Dumpings, hoppas jag att kommer få så att hela kroppen reagerar när jag stoppar i mig något mindre nyttigt så att det sätter sig i kroppen att det är något vi inte behöver. 
 
Egenremissen skickades i onsdags och nu går jag hoppfullt runt och hoppas på ett svar från läkare snarast! :) 
 
 
Kanske andra här som funderar på en operation eller har gjort en? Skriv gärna om era erfarenheter i kommentarer! 
 
Kram kram 
RSS 2.0